Avund - Avundsjuka

Avund = En känsla av olust över att inte vara delaktig av någon annans förmån.

Avundsjuka = Är en varaktig känsla av  avund och missunsamhet. Normalt rör det sig om områden som innefattar något av följande: pengar, utseende, relationer, talanger och livsstilar.

Denna vecka har jag stött på avund eller avundsjuka av personer som jag i "min vildaste fantasi" inte ens kunnat föreställa mig som avundsjuka personer. Tänk så fel man kan ha!!

Varför kan vi inte vara glada om andra människor lyckas? Vara glada över de människor som arbetat och lagt ner hela sin själ på just sitt intresse? Varför måste människan vara avundsam?


"Avunden är den svåraste synden av alla; för alla andra synder går ut över en dygd, medan avunden går ut över alla dygder." (Chaucer)

Lev livet istället för att lägga energi på andras lycka - då lyckas du också!
Kalas Lax

Här kommer ett gott och enkelt recept på lax som jag fick av min lillasyster!

Ingredienser:
Laxfilesida fryst
3 dl grädde
1 liten burk creme fraiche
3 st fiskbuljongtärningar

Gör enligt följande:

1. Lägg en laxfilé med skinnet upp i en smord ugnssäker form, krydda inte
2. Sätt in laxen i ugnen på 200 grader, i 20 minuter
3. Koka under tiden ihop 3 dl grädde, en liten burk creme fraiche samt 3 smulade fiskbuljongtärningar
4. När laxen är klar tas skinnet av och såsen hälls över

Servera med pressad potatis, (för GI:are broccoli) samt en sallad

Smaklig måltid


Kaos eller Feng Shui?

Är det kaos eller Feng Shui ?

Kaos har att göra med oförutsägbarhet. Begreppet härstammar från det antika Greklands ord för "rymd" (χάος) och som genom missförstånd av tidig kristen användning av ordet fick betydelsen "oordning"

Här hemma hade det påbörjats en liten renovering i hallen, vilket medförde smärre förändringar vad gällde flytt av lysknappar och annat. Så i väntan på elektrikern fick "hallrenoveringen" vila några veckor över sommaren. Men som ni kanske läst i tidigare inlägg så kom vi hem till en "liten vattenskada", och jag lovar er - källaren ser bedrövlig ut....... 
Är det kaos - och i vilken ände skall man börja? Källaren eller hallen?

Feng shui handlar om den osynliga energi som finns i all materia, och de vägar som denna energi tar. Att inreda för god feng shui innebär att skapa rum som balanserar de fem grundenergier som universum enligt feng shui består av och varav den synliga verkligheten är uppbyggd: trä, eld, jord, metall och vatten.

Enligt Feng shui skapar du ordning och harmoni i ditt hem genom att rensa i röran och förändra.Gå igenom lådor, garderober, bokhyllor, vinds- och källarutrymmen, lägga i olika högar beroende på vad som ska hända med sakerna, skänka bort, sälja på loppmarknader, annonsera. När du städar och röjer ut befriar du dig samtidigt från negativa känslor och bereder plats för ny och positiv energi.


"Summan av kardemumman"?

Mitt hem är inte i kaos, utan med hjälp av kommunens dåliga avloppsledningar, OCAB och Länsförsäkringar bedriver vi just nu Feng shui i denna bostad.

Men jag skall ju villigt erkänna att jag har varit lite arg - ungefär så där arg som bara Johan Rheborg kan bli!
Sweet dreams folks!

Grillmarinad

Perfekt grillmarinad som är otroligt god. Inget socker så grillgallret blir lätt att göra
rent.

Recept till 5 hg file, karré eller vad som nu skall grillas:

1 1/2 dl olivolja
9 msk äkta soja
4 tsk Santa Maria grillkrydda

Spetsa till marinaden med antingen 3 vitlöksklyftor eller 2 msk honung om så önskas!

GOD GRILL !!

Dm-fotboll

Idag har eftermiddagen tillbringats ute i Kvissleby, på självaste Gumsekullen. I ett mycket vackert och soligt väder, spelades det semifinal i DM för flickor 15. SDFF mötte Njurunda i en mycket tät och spännande match som slutade med förlust för SDFF, 3-2......Snöpligt men sån är idrotten - det är bara att ta nya tag!! På tisdag startar serien för tjejerna och det ser man fram emot med spänning!

Lycka till SDFF!!

Den senaste veckan

Dags att uppdatera bloggen - och delge er lite små händelser från den senaste veckan, som också tillbringats i Östersund, och som varit händelsrik må jag säga. Vände hemåt för att hämta familjen söndagen den 26/8 - väl hemma fick man en "större chock". Hela källarvåningen hade fyllts med regn- och avloppsvatten - så kul.......Fick alltså börja med att kontakta försäkringsbolag, vattenbolag o s v - för att kunna sanera det  värsta och sortera upp en del saker. Sen var resten försäkringsbolagets bekymmer.  Hämtade familjen kl 22.00 vid stationen, och sedan packade vi och for tillbaka till Östersund. Det var dock för väl att man kunde komma bort, eftersom man visste att det skulle "husera" en del arbetare i källarvåningen, resten av veckan - och förresten några veckor framåt!!

I Östersund har ju som ni alla säkert vet, Yran veckan förflutit. Hela staden fylls av allehanda gatuförsäljare, turister, Yran besökare och stämningen är på topp. Svårt att beskriva med ord - får ni möjlighet - åk dit och upplev den Jämtländska Yrsliga atmosfären!!

Några kvällar hann vi dock med lite fiske, vilket som alltid är skönt ut vid bryggan i Storsjön. Vi hann med både aborre, lake och lite bottennapp - men så ska det vara!

Lördagen avslutades sedvanligt med en härlig yra i goda vänners sällskap, presidenttal och Lady Gaga. Vi och 26 000 personer till på Stora Torget - går inte med ord att beskriva.

Besök

www.yrantv.se - och välj länken Presidenttalet 2009 - och känn pulsen!

Sov så gott kära vänner!


RSS 2.0