Värmande julklappstips

Hittade en hemsida med presenter, där det fanns en hel del roliga julklappstips för dom som inte vet, eller inte har hunnit köpa något ännu.

Det fanns bla värmande vetestrumpor, vetetofflor och vetekuddar som måste vara sköna att använda under kalla och vintriga kvällar. Samt en hel del annat smått och gott!

 
    vete sleepie   veteku   Klicka på länken nedan och besök Bluebox hemsida för att se mer julklappstips och presenter!


nyhet


Apropå Tiger Woods

Golfklubbor finns i olika typer; träklubbor, järnklubbor och putter. Beroende på vilket slag som ska slås, med avseende på bland annat; avstånd och bollens läge så bestämmer golfaren vilken klubba han ska välja!

Wedgar är järnklubbor med ett loft som är högre än 45 grader. Slag med wedgar blir inte så långa men bollbanan blir högre. Klubborna används företrädesvis vid närspel.

Det var kanske en Wedgar hon använde!


FilmTime IX

Har sett tre nya filmer som jag rekommenderar, tre filmer vitt skilda från varandra men sevärda; ett drama baserad på en sann historia och två psykologiska thrillers.  Gör i ordning lite goda grönsaksstavar, en god dip, ta på dig myskläderna och kryp upp i soffan eller fåtöljen. Slappa och må gott till bra filmer!

American Crime

"Året är 1965. Systrarna Sylvia och Paula lämnas att tas hand om av den fattiga och ensamstående mamman Gertrude, som ensam uppfostrar sina sju barn. När Gertrudes labila psyke prövas alltmer tar hon ut all aggression på Sylvia. Enklare reprimander utvecklas snart till ren tortyr som hela familjen tvingas ta del av. Och när Sylvia försöker fly eskalerar situationen till en mardröm utan slut."
 The Flock

"Agent Babbage har två veckor kvar som observerare av sexförbrytare och under denna tid ska han träna upp nykomlingen Allison Laurie. Babbage har svårt att skilja på sitt jobb och sina känslor och ett nytt fall med en försvunnen ung flicka får känslorna att svalla. Kommer paret att hinna lösa mysteriet i tid?"

The Unsaid

"Känslomässigt förkrossad av sin sons självmord beslutar sig psykologen Michael Hunter för att ge upp sin framgångsrika karriär. Men socialarbetaren Barbara Lonigan anlitar Hunter för ett mycket speciellt fall. Hon är djupt oroad för Tommy, en 17-åring som flera år tidigare blev vittne till när hans mor blev brutalt mördad av hans far. När han nu bara är veckor från att skrivas ut från den statliga anstalt han tillbringat tonårstiden på är Barbara orolig för att han inte är redo att möta världen utanför. Med förhoppning om att få ett avslut på sin egen sorg åtar sig Hunter Tommy som patient. Under deras samtal upptäcker Hunter vissa spår hos Tommy. Spår som påminner honom om hans egen son. Linjen mellan de bådas förflutna blir allt suddigare och Hunter inser snart att Tommy kanske döljer mörka och mycket våldsamma hemligheter."Vad blir det för mat i helgen?

Har ni inte bestämt er för vad det skall bli för mat till helgen?

Av mig får ni följande tips; Fläskfilégryta med champinjoner, ris, sallad samt halloncheesecake i glas. Det är en supergod middag, och halloncheesecaken kommer att bli en succé - jag lovar!!

Fläskfilegryta med champinjoner
4-6 personer

Ingredienser
500 - 600 g fläskfilé
200 g färska champinjoner
salt
svartpeppar
vitpeppar
smör
1/2 msk oxfond
2 dl creme fraiché
1,5 dl grädde
Soya

Gör så här:
1. Borsta champinjonerna, skär dem sedan i skivor, salta lätt och stek i smör tills de fått fin färg. Ställ åt sidan.
2. Putsa filén och skär den i skivor som sedan strimlas.
3. Stek filén i smör i vid gryta, krydda med salt, vitpeppar och svartpeppar.
4. Tillsätt svampen i grytan, häll på creme fraiché, grädde, oxfond samt lite soya så grytan får fin färg. Rör om med jämna mellanrum.
5. Låt grytan småputtra under tiden som riset kokas.

Halloncheesecake i glas
6 portioner

Ingredienser
375 g djupfrysta hallon
3 dl kesella - vanilj
2 digestivekex

Gör så här:
1. Tina hallonen något
2. Fördela dem jämnt i 6 små glas, täck med kesella
3. Krossa kexen och strö över 

    


God Spis! 


RSS 2.0