Östersunds fästning - Aarhus regnväder

Ja, jag säger då det - Östersund måste vara den säkraste platsen att vara på just nu. Staden är ju inte stor - men idag var det (och detta är ingen överdrift) 4 piketbussar, flertalet polisbilar, helikoptrar samt patrullerande polis i centrum som inte kan vara större än i någon annan småstad i Norrland!!  Enligt Länstidningen är det låg risk för attentat p g a EU-toppmötet, undrar hur mycket poliser det skulle vara här om det var HÖG risk?? Hoppas Evert gör något av detta spektakel inför Yran......

Hannas lag har haft otur inför slutet på Cupen! Danmark har drabbats av oväder på samma sätt som övriga Europa, så allt spel - förutom finaler - är inställda p g a regnoväder! Enligt rapport från plats regnar det och åskar som bara den!! Tråkigt men så kan det bli ibland - tjejerna har nog haft kul ändå!!

För min egen del börjar kropp och sinne att vänja sig vid FRISK LUFT man bara stormtrivs - men inte hunden - som inte vet vart han skall ta vägen....vill ut hela tiden...och andas luften från fjällena.....!!

Nog om detta - Sov så gott kära vänner!!

Fotboll och fiskelycka

Dagens rapport från Danmark: SDFF slog danska Kalundborg GB med 5-0, stora siffror!! Men för att ta sig till semifinal var Hannas lag tvungna att vinna med minst 9-0, detta p g a att norrmän (tjejer) i gruppen spelade oavgjort i sin match, Typiskt!! Vinner tjejerna imorgon kan de bli 5:a i sin grupp, dessa matcher spelas på lördag. Väntar med spänning på att höra resultatet från morgondagens match som spelas 10.50......

För min del har dagen varit hektisk, det har varit mycket folk ute - så timmarna bara "rann" iväg, snabbt som bara "attan". I Åre är det EU-toppmöte, så Östersund kryllar faktiskt av poliser - inte för att jag förstår varför de är här, dom borde ju husera i Åre. Det är 300 poliser här i Jämtland just nu, för detta politiska möte!!!! (ibland finns det pengar). Tror inte jag sett så många "snutar" på en och samma plats samtidigt. Men, men -  jag vet inte varför det är så speciellt med män i uniform - men man "vände" ju på huvudet mellan varven ....


 

Efter en god middag tillbringade jag några timmar ute i Böle (hur många ställen i Sverige finns det egentligen som heter Böle?) Platsen finns en bit utanför Östersund, på vägen mot Oviken. Där har vi några små stugor och min mans lillasyster har byggt hus därute. På denna vackra plats finns en brygga vid Storsjön - där har jag suttit några timmar ikväll. Med en fantastiskt klar utsikt mot fjällena har jag suttit ensam på denna brygga och fiskat. Fiskelyckan resulterade i 14 aborrar, en hel del smått som jag "kastade" tillbaka i sjön - men även fem fina matbitar. Jaha och vem skall rensa dem och frysa in? Jag kan inte rensa fisk, tur att man har en snäll svärmor som vet vad som skall göras!! Med lite tur och vackert väder kanske man kan "slänga" dem på grillen till veckan!


Kramiz på Er alla !!!Aarhus kontra Östersund

Har precis pratat med Hanna som trivs som fisken i vattnet på fotbollscupen, tror jag det!! Dagens rapport från Danmark redovisar att laget vann den första matchen mot norrmän (tjejer) med 3-1 men förlorade mot tyskor i den andra matchen med 0-6. Lagets insats var nog förträfflig ändå, de tyska tjejerna har vunnit denna cup flera år i rad, och slår andra deltagande lag i cupen med tvåsiffriga resultat.

Hur som helst, det var skönt att höra hennes röst - önskar jag vore där oxå!

Min dag har absolut inte varit tråkig, här i Östersund sprudlar folklivet på ett helt annat sätt än i Sundsvalls centrum, en trevlig atmosfär som måste upplevas. Nästa vecka startar Yran - för min del faktiskt 10:e året i rad - och det är en FESTIVAL till skillnad från Sundsvalls Gatufest som mest liknar en stor ölpub. Får Du chansen besök YRAN och missa för guds skull inte Presidentens tal. I år firar faktiskt Evert 20 år som "makthavare" i Republiken Jamtland.

"Jamtland, Jamtland - jämt å ständut"

Luften och atmosfären gör att man blir väldigt trött de första dagarna man vistas här, hade tänkt sticka iväg och fiska idag (var på den lokala fiskeaffären och köpte mask) men jag var alldeles för trött för att dra iväg. Tror på fiskelycka imorgon istället!!

Jag är gillar ju standup och har delgett er en favorit inom området tidigare - här kommer en annan - apropå sport!!

Kramiz på Er!Frisk luft och fotboll

Nu är Hanna och hennes lag på plats i Aarhus - Danmark och det stora fotbollsäventyret. Enligt rapport från plats spelade tjejerna sin första match alldeles utomordentligt, trots det förlorade de mot Bergums IF (Göteborg) med 2-0. Tråkigt, men det är bara att ta nya tag!!! Imorgon onsdag skall de möta ett lag från Norge och ett lag från Tyskland, väntar med spänning på att få höra resultaten. Håller alla tummar och tår för tjejerna.

Gör gärna ett besök på cupens hemsida: http://www.football-festival.dk

Vad gör jag då i min ensamhet? Ja, själv är jag i Östersund och jobbar - och andas frisk luft - luften här går inte att jämföra med den hemma i Medelpad. De första dagarna här blir man trött - men efter ett tag så pigg och alert, hunden och katten som också är med mig verkar också känna av förändringen, framförallt Atlas som vill ut hela tiden. Har även hjälpt svärmor att installera dator och internet - så nu kan man i alla fall kommunicera med omvärlden!!

Saknar familjen oerhört - känns konstigt att dom är där och jag är här...........

Go´natt på Er!!


Tillbaka med ny design

Nu är jag tillbaka med ny fin design, skapad av min dotter. Hon är väldigt kreativ och har mycket idéer - Tack Lillknoppen!


Det har gått ett tag sedan jag skrev det första inlägget, vilket var starten på fotbollssäsongen. Laget fick en bra placering och spelar i Div 1 till hösten, och om några dagar reser de till Danmark för fotbollscup - vilket äventyr för tjejerna.

Skall hålla alla tummar och tår...........


Konstig sommar det här, det har hänt mycket, och tråkigt nog så gick en god vän bort 46 år gammal, en person som kämpat i så många år mot sin cancer. Hon var ett föredöme, Sara visade att med livsgnista står kroppen emot, hon gjorde allt hon ville göra - och hon får mig att tänka på hur viktigt det är att ta vara på varje dag - regning som solig. Man får en påse med dagar - var rädd om dem!

Filmtips: Såg en bra film ikväll som jag varmt vill rekommendera, Seven Pounds, med Will Smith. En fin film som förmedlar mycket - ta fram näsduken.....


Eftersom jag inte skall åka med på cupen till Danmark, skickar jag istället en bra låt till tjejerna, och påminner dem om att - THERE CAN BE ONLY ONE - SDFF
 

RSS 2.0