Fredags Enchiladas och god efterrätt
Hos Arla hittade jag ett recept på Enchiladas som ni garanterat kommer att göra om, och hos ICA hittade jag en variant på gratinerade bananer till efterrätt.
Dessa två rätter kommer att bli vårt fredagsmys!
Enchiladas med nötfärsfyllning
4-6 personer
Ingredienser:
500 g nötfärs
Smör
Salt
Svartpeppar
2 dl créme fraiche paprika & chili (alt. annan smakrik créme fraiche, ex soltorkade tomater)
8 - 10 medelstora tortillabröd
3 - 4 dl riven ost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på grill (175o)
2. Gör iordning en god sallad i förväg.
3. Bryn sedan nötfärsen i smör i en stekpanna, krydda med salt och svartpeppar.
4. Rör ned 1 dl crème fraiche och låt det puttra någon minut.
5. Bred ut färsröran på bröden och rulla ihop.
6. Lägg bröden, med skarven nedåt, på ett ugnssäkert fat, strö över osten.
7. Gratinera i övre delen av ugnen c a 3 minuter.
Servera med sallad, lökringar och resterande créme fraiche
Efterrätt - Gratinerade bananer
4-6 personer
Ingredienser:
4-6 bananer
100–125 g mörk blockchoklad
½ dl flagad mandel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skala bananerna och lägg dem i en ugnssäker form. Riv chokladen grovt och strö den och mandeln över bananerna.
3. Sätt in bananerna mitt i ugnen 12 – 15 minuter.
Servera de chokladgratinerade bananerna med glass.
God Spis!
Hejhej!
Allt bra med dig idag? :)
Heej, guh va fin blogg du har :) fråga gjärna någon fråga i min frågestund som jag har nu :)
Lät väldigt gott : )
Hej,fin blogg :)
Hallå! Jag kör igång med min första frågestund idag! Skulle vara superkul om du hade någon fundering om mig, min blogg, eller vad som helst annars! Åh, nu sätter vi igång! Kram ♥
Jätte fin blogg (:
anmäl dig till veckans blogg, det är jätte enkelt, kolla bara in min blogg !
Åhh, vad gott det låter!
Speciellt bananerna :-)
Hoppas ni haft en trevlig helg?
Vill du rösta på mig via länken nedan?? Har 11 platser kvar att klättra innan jag ens har chansen att få gå på BlogAwards.
En av er läsare kommer även att få följa med=)
http://www.tv4.se/1.1173520?i=231
Mvh http://hileasoltun.blogg.se
Ja det ska jag göra : )
Smarrigt, och tusen tack för att du tog dig tid att lägga in receptet :)
Låter gott :)