Anna Anka - Mediakuppen

Alla pratar om Anna Anka, tv-tittare, bloggare, debattörer t o m politiker - varför?

Är inte detta en mediakupp så säg? Första programmet sågs av 600 000 personer i åldrarna 15-49. Dagen efter var Anna Anka på allas läppar. Aftonbladet, Expressen och Newsmill gav sig in i debatten, det skrevs spaltmeter om Fru Anka som ingen kan ha undgått och plötsligt hade alla en åsikt om Anna Anka.

Andra avsnittet av Svenska hollywoodfruar sågs av drygt en miljon tittare. Det säger ganska mycket om vad media kan åstadkomma på en vecka. Vilka blir vinnarna? TV3 och Anna Anka som kan "gnugga fingrarna" med sina ökade inkomster.

"Anna Anka generar Robert Aschberg med sina underlivstips". Kan något överhuvutaget genera Robert Aschberg?

"I Sverige är det tillåtet att förfalla, bara man fångar en man. Det är synd om svenska män. De gifter sig med snygga kvinnor som snabbt blir oattraktiva, börjar klä sig slafsigt och struntar i mannens behov, säger Anna Anka till Newsmill". Man blir ju nästan förbannad när man läser sånt dravel!

"Anna Anka debatterar vidare - Ärligt tala var det inte i första hand för pengarna jag ställde upp i "Lyxfruar". Jag vill bli en förebild för svenska kvinnor. Jag har brutit upp från Jantelandet. Jag önskar att fler svenskor gjorde som jag. Ni skulle bli mycket lyckligare" Kan någon människa överhuvudtaget tro på detta, inte för pengarna - men kanske för all publicitet?

"Sedan har vi papporna. Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter, anser Anna Anka". Den enda som har något vettigt att säga om det är Gudrun Schyman: - Skulle det vara genuint menat vore det beklagligt. Det hon säger är som hämtat ur Vett och Etikett från 50-talet.

"Hollywood är en sleazy bransch. Dom flesta har knullat sig till toppen". Anna från Skåne - hur var det nu?



Klart är att Fru Anka jobbar efter manus som hon fått från produktionbolaget, som i alla andra av dessa otaliga dokusåpor - var det någon som trodde något annat? Trodde någon att det inte var en välregisserad serie när man visade Familjen Osbournes liv och leverne?

Vad jag inte fattar är att det finns ett så stort behov av att ägna tid att se dessa kändisars liv på tv och tro att det är någon form av sanning som visas. Titta in i ett liv av glamour och pengar - något som de flesta människor inte ens kommer att uppnå, fattar ingenting.

Nej tacka vet jag en bra film! 

Kommentarer
Postat av: Linn F

Herregud, hatar den där moster-mamman!

2009-09-30 @ 13:25:10
URL: http://linnfagerholm.blogg.se/
Postat av: Emocarro

jag hade inte ens hört talas om henne innan det där programmet (som jag inte ens kan komma ihåg vad det heter) började. hon påminner fan om en anka hela hon. irriterande människa.

2009-09-30 @ 16:04:42
URL: http://liinez.blogg.se/
Postat av: Mamma Thorn

SV Monken: Uppenbarligen finns det ett behov av att titta in i kändisars liv.

Vissa gillar denna typen av program, men inte jag, därav mitt inlägg!



Vi får väl fortsätta diskutera SkräpTV över lite vin.



MT

2009-09-30 @ 23:27:44
URL: http://mammatorn.blogg.se/
Postat av: Miiqa - jag överlevde min barndom

Jag fullkomligt älskar Anna Anka. Men jag håller inte med om hennes åsikter.

2009-10-01 @ 22:40:03
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0