Inbakad fläskfilé
Helt enkelt underbar middag - en riktig festmåltid som ni måste avnjuta!
Inbakad fläskfilé med gorgonzolasås
Ingredienser
1 pkt smördeg på rulle
600 g fläskfilé
smör
salt
peppar
mald ingefära
Fyllning:
400 g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
Sås:
2 dl creme fraiche
50-75 g gorgonzola
salt
peppar
Gör enligt följande:
1. Bryn hel fläskfilé i stekpanna, krydda med salt, peppar och mald ingefära. Låt den svalna av.
2. Skiva och fräs champinjonerna. Tillsätt creme fraiche och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
3. Skär ett längsgående snitt mitt i filén och lägg den nu avsvalnade filén på den utrullade smördegen. Fördela fyllningen i skåran. Vik ihop degen till ett tätt paket.
4. Lägg den i en ugnsform med skarven nedåt. Pensla med ägg eller vatten.
Grädda filén i 220 grader i ca 20-30 min.
Sås:
Koka ihop creme fraiche och ost. Puttra tills osten smält. Smaka av.
Servera tillsammans med klyftpotatis och en sallad!
God Spis!
Gud så gott det låter men tyvärr är inte jag en sån person som platsar i köket :(
Vad gott det låter,
tack för receptet!
trevlig måndag
sv: aha, varför har du inte skrivit förut då? ;P
tack föresten :)
Tack för din snälla kommentar :-)
vad GLAD jag blir!
hoppas du har en fin kväll
kramar Anna
gillar din blogg , :) kolla gärna in min ;)