Kyckling Bangkok
Ingredienser
Jasminris
Sockerärter
---
6 kycklingfiléer
1 st rödlök
1 st grön paprika
3-4 vitlöksklyftor
olivolja
1 tsk sambal oelek
5 dl grädde
0,7 dl hot mango chutney
2 msk sweet chilisauce
1 st buljongstärning
riven ost
6 skivor formbröd
salt
grovmalen svartpeppar
vitlökskrydda
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Under tiden; smörj en ugnssäker form, krydda kycklingfiléerna både på över- och undersidan med salt, svartpeppar och vitlökskrydda. Sätt sedan in i varm ugn - stek i ugn minst 30 - 35 minuter.
3. Hacka rödlök, paprika - fräs rödlök och paprikan i en kastrull. Pressa ned vitlöksklyftorna och fräs lite till. Tillsätt sambal oelek. Slå på grädde, tillsätt mango chutney, sweet chili och buljongtärning. Puttra en liten stund.
4. Sila såsen i en finmaskig sil, pressa ur så mycket vätska, att grönsaksröran som blir kvar är nästan torr. Ta vara på röran.
5. Kantskär brödet och dela i trekanter, lägg upp på ugnssäkert fat. Fördela grönsaksröran på brödet, strö över riven ost. Sätt in fatet i ugnen (sista minutrarna innan kycklingfiléerna är klara). Gratinera tills osten smält.
6. Låt såsen vara kvar i kastrull på mycket svag värme tills ovanstående är klart.
Serveras tillsammans med jasminris och sockerärter.
God Spis!
Låter jätte gott, ska testa att laga den med pojkvännen nästa helg.
gött!
fin blogg du har!:D