Vad blir det för mat?
Min erfarenhet säger att man sparar både tid och pengar samt får en variationsrik middagsmat, om man tar sig tiden att planera. Flera maträtter går snabbare att göra iordning hemma, istället för att stå McDonalds-kön, och det blir mycket godare. Om man har barn hemma kan det vara lite "pillrigt" att planera när man skall ta hänsyn till vad skolmaten erbjuder. Men det går och det är mödan värd.
Vi följer inte alltid matsedeln - man får främmande, blir bortbjuden o s v. Men har man planerat så finns ju maten i frysen!
Nedan presenteras en matsedel för två veckor och jag kommer fortsättningsvis att lägga in nya matsedelsförslag med jämna mellanrum. Kontakta mig gärna så mailar jag över recept efter önskemål!
Vecka 1
Måndag |
Kycklingfiléwok med thaigrönsaker, vitlöksklyftor, serveras med äggnudlar |
Tisdag |
Ungstekt kassler med svamp, ananas och chiligrädde, serveras med jasminris |
Onsdag |
Engelsk biffgryta med sötpotatismos och brysselkål |
Torsdag |
Köttfärspaj och rejäl grönsallad |
Fredag |
Lax på saltbädd, serveras med pressad potatis, sallad och kall romsås |
Lördag |
Inbakad fläskfilé med vitlöksost (alt. annan Creme Bonjourost) klyftpotatis, sallad |
Söndag |
Fransk rostbiff, potatisgratäng, sallad |
Vecka 2
Måndag |
Hemlagad potatismos, ungstekta köttbullar (alt. pannbiff), grönsaker |
Tisdag |
Lövbiffgryta med purjolök, serveras med tagliatelle och grönsallad |
Onsdag |
Ugnsgratinerad rödspätta med skaldjursost, potatis och gröna ärtor |
Torsdag |
Ost- och skinkpaj, rejäl sallad |
Fredag |
Tacomiddag med alla dess tillbehör |
Lördag |
Kyckling Bangkok, serveras med jasminris och brödsnittar |
Söndag |
Ingfärskryddad fläskkarré, serveras med potatis, brunsås och vinbärsgelé |
God Spis!
Oj, vad gott allting låter och vilken variation. Så skulle jag önskas att vi kunde ha det här hemma. Här råder ständig idétorka på vad vi skall äta och tillpå köpet så är barnen kräsna. Barnen föredrar sina makaroner, kokt potatis eller spaghetti med köttfärssås. Knepigt.
tack för tipset!
fin blogg :)