Kaos eller Feng Shui?

Är det kaos eller Feng Shui ?

Kaos har att göra med oförutsägbarhet. Begreppet härstammar från det antika Greklands ord för "rymd" (χάος) och som genom missförstånd av tidig kristen användning av ordet fick betydelsen "oordning"

Här hemma hade det påbörjats en liten renovering i hallen, vilket medförde smärre förändringar vad gällde flytt av lysknappar och annat. Så i väntan på elektrikern fick "hallrenoveringen" vila några veckor över sommaren. Men som ni kanske läst i tidigare inlägg så kom vi hem till en "liten vattenskada", och jag lovar er - källaren ser bedrövlig ut....... 
Är det kaos - och i vilken ände skall man börja? Källaren eller hallen?

Feng shui handlar om den osynliga energi som finns i all materia, och de vägar som denna energi tar. Att inreda för god feng shui innebär att skapa rum som balanserar de fem grundenergier som universum enligt feng shui består av och varav den synliga verkligheten är uppbyggd: trä, eld, jord, metall och vatten.

Enligt Feng shui skapar du ordning och harmoni i ditt hem genom att rensa i röran och förändra.Gå igenom lådor, garderober, bokhyllor, vinds- och källarutrymmen, lägga i olika högar beroende på vad som ska hända med sakerna, skänka bort, sälja på loppmarknader, annonsera. När du städar och röjer ut befriar du dig samtidigt från negativa känslor och bereder plats för ny och positiv energi.


"Summan av kardemumman"?

Mitt hem är inte i kaos, utan med hjälp av kommunens dåliga avloppsledningar, OCAB och Länsförsäkringar bedriver vi just nu Feng shui i denna bostad.

Men jag skall ju villigt erkänna att jag har varit lite arg - ungefär så där arg som bara Johan Rheborg kan bli!
Sweet dreams folks!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0