Mats Alm på Facebook

Vid middagsbordet häromdagen kom vi att diskutera fallet Mats Alm, ett fall som ingen kan ha undgått. Bara sjuka människor utan spärrar, gör sådana här saker, det kan vi nog alla vara överens om. Vår diskussion handlade dock inte om det han nu kan ha gjort, utan om fenomenet Facebook. 

Expressen visade Mats Alms egen länk på Facebook, en länk till en artikel om flickans försvinnande. I dagsläget finns det 196 kommentarer till denna länk och de flesta är mycket obehagliga. Personen ifråga har ju också anhöriga som förmodligen mår mycket dåligt av händelsen, men ingen verkar ta hänsyn till dem. Kvinnan och mannens familj kommer alltid att lida av det som hänt. 

Att debattera och ha åsikter samt framföra dem är viktigt, det handlar om yttrandefrihet. Det är också viktigt att ta till sig det experter som Leif GW Persson framför i sådana här sammanhang. Konstruktiva debatter ger något till samtliga deltagare eller läsare.  

Den diskussion vi hade handlade om att det inte är ok att skriva och kommentera hur som helst, för att sen lägga ut det på Facebook, t ex:

-”Fy fan vad spö du kommer få på kåken”
-”Dö din jävel”
-”Din sjuka jävel. Hoppas nån rövknullar dig döds på kåken”
-”mats jag vill träffa dej NU,jag har en sak som jag vill visa dej!
det är en toalettborste som jag vill trycka in i röven på dej”


Att människor kommenterar hans länk och har åsikter är inte konstigt, så länge det är konstruktivt. Vad som är märkligt är att de ansvariga på Facebook inte stoppar ovanstående typ av kommentarer, vilka i vårt tycke är osmakliga och oetiska med tanke på de anhöriga.

Diskussionen utmynnande i att det är så lätt att trycka på enter-tangenten, utan att tänka sig för, när det gäller såväl mail, sms, MSN och Facebook!

Eller hur?


Kommentarer
Postat av: Carolina

Du hade en jäääkligt snygg header!

2009-10-06 @ 19:54:36
URL: http://carolinamalmbogg.blogg.se/
Postat av: sara

hej!

visst har man alltid något sånt där "problemområde" i hemmet som man inte lyckas få till? man flyttar runt sina prydnadssaker och krukor, flyttar på möblerna, men icke... har du något sådant problemområde? titta gärna förbi hos mig å dela med dig!:)

2009-10-06 @ 19:57:39
URL: http://saralingon.blogg.se/
Postat av: Lizette

Så sant.

2009-10-07 @ 07:01:37
URL: http://lizettebackstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0