FilmTime IV

En utav mina absouta favoritskådespelare är Heath Ledger. Det är mycket tråkigt att en sådan talang togs ifrån oss i så ung ålder. Vilken man - vilka skådespelarprestationer! Följande tre filmer med honom kan jag varmt rekommendera, riktiga "feel-good" filmer. Köp lite snacks, ta på dig myskläderna och kryp upp i soffan eller fåtöljen och njut av bra film.

En riddares historia

"Heath Ledger spelar William Thatcher, en ödmjuk väpnare som bryter mot alla regler när han utger sig för att vara adlig och tar tornerspelsvärlden med storm. Det enda som står mellan William och hans dröm om att bli bäst i denna den mest extrema av alla sporter är den skumme greve Adhemar. Och när de två rivalerna sätter lans mot lans i den avgörande striden om vem som ska bli den slutlige mästaren kan man inte göra annat än att "...spänna på sig rustningen och hålla i sig!" 


Ned Kelly

Ned Kelly är berättelsen om Australiens mest kända bandit. Mellan åren 1878-1880 gäckade han och hans gäng den australiska polisen i nordöstra Victoria, medan lokalbefolkningen hyllade honom som en hjälte. Slutet av 1800-talet var en orolig tid i Australiens historia. Engelska straffångar hade sedan lång tid tillbaka deporterades till landet och klassmotsättningarna var enorma. I ett klimat av ständiga trakasserier från den australiska polisen, växte Ned Kelly upp och hamnade redan som 16 åring inför rätta för en häststöld. Efter att ha skjutit två poliser, när han vid ett tillfälle försökte försvara sin syster, förklarades Ned Kelly som fredslös. Tillsammans med sin bror Dan och två vänner bildade han ett banditgäng som drog runt och rånade banker. Ned Kelly blev med tiden allt mer våghalsig och tog vid ett tillfälle en hel stad som gisslan.

Patrioten


"Han var en gång hjälte och legend i kriget mot fransmän och indianer. I dag vill Benjamin Martin inget annat än uppfostra sina sju barn och sköta sin plantage i fred och frihet. Men när engelsmännen drar in i South Carolina och hotar hans frihet och hans familj, tar Martin till vapen igen. Tillsammans med äldste sonen Gabriel, en ung, patriotisk idealist, kämpar de sida vid sida mot en obarmhärtig och överväldigande brittisk armé. Martin inser att det bästa sättet att försvara sin familj är att strida för en hel nations frihet. I detta storslagna och känsloladdade äventyrsepos, ser vi världens mest populäre manlige skådespelare: Oscar belönade MEL GIBSON (Braveheart, Dödligt vapen) i rollen som Benjamin Martin. Hans son gabriel spelas av HEATH LEDGER (10 orsaker att hata dig). Som överste William Tavington ser vi JASON ISAAC (Slutet av historien, Armageddon). Regissör är ROLAND EMMERICH som tidigare regisserat storfilmer som "Independence Day" och "Godzilla"Trailer - Heath Ledgers sista film :  The Imaginarium of Doctor Parnassus: 


Kommentarer
Postat av: Bewitched

Hej. Va roligt med lite Heath Ledger filmer. Han var en duktig skådis. :) besök gärna min filmblogg, där recenserar jag alla filmer jag ser. :)

2009-09-27 @ 22:18:43
URL: http://bewitched.blogg.se/
Postat av: Bewitched

sv: Tack, roligt att höra! :)

Hoppas att ni kommer få flera bra filmtips, kommentera gärna filmerna om ni ser någon. Alltid kul att vet vad andra tycker om dem.

Ha det bra.

2009-09-27 @ 23:58:46
URL: http://bewitched.blogg.se/
Postat av: Andie

Åh det är riktigt bra filmer det där och visst är det sorgligt att Heath Ledger gick bort för han var verkligen en talang.

2009-09-28 @ 08:26:52
URL: http://www.upinmytree.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0