Middagstips - Underbar Entrecote och smarrig blåbärscheesecake

Har ni inte bestämt för vad det skall bli för mat till helgen?

Då rekommenderar jag följande; Entrecote med bearnaisesås, stekta kantareller och kokt potatis, samt blåbärscheesecake till efterrätt. Det är en supergod middag, och blåbärscheesecaken kommer att bli en succé - jag lovar!!

Entrecote med stekta kantareller
4-6 personer

Ingredienser
900 g entrecote c a
salt
svartpeppar
vitlökspulver
smör

Tillbehör:
Kryddig bearnaisesås
5 hg färska kantareller
1 knippe grön färsk sparris
Potatis

Gör så här:
1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
2. Rensa och skär köttet i cm- tjocka skivor, krydda på båda sidor, snåla inte på vitlökspulver och svartpeppar.
3. Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar, hetta upp en panna utan fett, på medelhög värme och stek svampen torr några minuter. Tillsätt smör och stek svampen ytterligare några minuter tills den fått fin färg. Lägg åt sidan.
4. Tillsätt mer smör i stekpannan och stek köttet på medelhög värme, c a 3 minuter på var sida. Låt dem vila.
5. Skär bort torr nederdel på sparrisen och låt den koka c a 5 minuter.

Blåbärscheesecake
12 bitar

Ingredienser

Botten:
200 g digestivekex
75 g smör

Fyllning:
200 g vit choklad
300 g philadelphiaost
2,5 dl kesella
1 dl strösocker
3 ägg
2 tsk rivet citronskal

Garnering:
4 dl cremé fraiche
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl färska blåbär, (nu finns väl bara frysta - så servera dem vid sidan om väl avrunna)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 °. Smula kexen fint i en bunke och smält smöret. Blanda samman och pressa smulorna i botten på en 24 cm form med löstagbar kant.
2. Grädda digestivebottnen mitt i ugnen 10 min. Låt svalna. Sänk sedan värmen till 150 °.
3. Smält den vita chokladen.
4. Vispa samman ost, kesella och socker. Rör ner ägg, citronskal, och smält choklad.
5. Häll smeten över digestivebottnen och grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min. Kakan skall precis ha stelnat i mitten. Låt kallna.
6. Vispa creme fraiche med elvisp tills det blir en bredbar kräm. Rör ner vaniljsockret. Bred den över kakan.

Garnera med blåbär!

 




God Spis!

Kommentarer
Postat av: Marcus

Hur gott låter då inte det...MUMS!!



Så himla snygg header :D..

2009-11-06 @ 14:05:20
URL: http://mrmas.blogg.se/
Postat av: Marcus

sv: Tack detsamma! :)

2009-11-06 @ 14:26:03
URL: http://mrmas.blogg.se/
Postat av: Sarah

ååh vad gott det ser ut! och riktigt snygg header!

2009-11-06 @ 19:29:53
URL: http://sarie.blogg.se/
Postat av: Anonym

Sv: Ja, Erik levererar alltid! Tror han tar hem vinsten :) Har du gjort din header själv ?

Kram

2009-11-06 @ 21:57:23
URL: http://sarie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0