Engelsk biffgryta
Underbart god och smakrik gryta som serveras tillsammans med sötpotatismos.
Ingredienser:
500 gram grytbitar
3 msk vetemjöl
1 tsk salt, nymald svartpeppar
2 msk margarin eller smör
2 gula lökar i klyftor
4 dl buljong på mörk oxfond
3 morötter i stavar
1 msk worcestersås
2 msk soja
3 msk pepparotsvisp
2 msk kapris eller syltlök
Sötpotatismos
1 kg sötpotatis i bitar
2 msk margarin eller smör
1 tsk salt, nymald svartpeppar
Gör enligt följande:
1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm stora bitar. Blanda vetemjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i köttbitarna och skaka påsen så att köttet blir helt täckt med mjöl.
2. Fräs lökklyftorna i en stor gryta utan att de tar färg. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna, lägg sedan över köttet i grytan.
3. Häll på buljong, tillsätt morötter. Smaksätt med worcestersås och soja. Låt sedan grytan puttra på svag värme under lock i 40 - 60 minuter. Smaksätt grytan med pepparotsvis och kapris eller syltlök innan servering.
Medan grytan puttrar förbereder du sötpotatismoset, koka sötpotatisbitarna i lättsaltat vatten. När potatisen är klar vispar du den till mos med elvisp eller stavmixer. Lägg i en klick smör och smaksätt med salt och peppar.
Servera gärna grytan tillsammans med brysselkål.
God Spis!!
Ingredienser:
500 gram grytbitar
3 msk vetemjöl
1 tsk salt, nymald svartpeppar
2 msk margarin eller smör
2 gula lökar i klyftor
4 dl buljong på mörk oxfond
3 morötter i stavar
1 msk worcestersås
2 msk soja
3 msk pepparotsvisp
2 msk kapris eller syltlök
Sötpotatismos
1 kg sötpotatis i bitar
2 msk margarin eller smör
1 tsk salt, nymald svartpeppar
Gör enligt följande:
1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm stora bitar. Blanda vetemjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i köttbitarna och skaka påsen så att köttet blir helt täckt med mjöl.
2. Fräs lökklyftorna i en stor gryta utan att de tar färg. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna, lägg sedan över köttet i grytan.
3. Häll på buljong, tillsätt morötter. Smaksätt med worcestersås och soja. Låt sedan grytan puttra på svag värme under lock i 40 - 60 minuter. Smaksätt grytan med pepparotsvis och kapris eller syltlök innan servering.
Medan grytan puttrar förbereder du sötpotatismoset, koka sötpotatisbitarna i lättsaltat vatten. När potatisen är klar vispar du den till mos med elvisp eller stavmixer. Lägg i en klick smör och smaksätt med salt och peppar.
Servera gärna grytan tillsammans med brysselkål.
God Spis!!
Kommentarer
Postat av: Anna
det lät gott :)
Postat av: Mamma Thorn
Anna, jag lovar, den är jättegod, och man hinner göra klart annat medan grytan "står och puttrar"
Må så gott!
Postat av: sanna
Ställ gärna en fråga i min frågestund :P
Postat av: Anonym
koll header, har du gjort den själv? ;p
Trackback