Kycklingbröstfilé med ljummen sallad

Mycket god festrätt som är enkel att göra!

Stekt kycklingbröstfilé med ljummen salllad

Ingredienser
(4 personer)


4 st kycklingbröstfiléer
200 gram ostronskivling
3 morötter
2 fänkålshuvuden
1 romansalladhuvud
4 msk rapsolja
2 msk citronjuice
2 msk dill
olivolja
salt och svartpeppar

Äppelyoghurt

1/2 citron
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk honung

Gör enligt följande

1. Stek kycklingbröstfiléerna på skinnsidan till fin färg. Salta och peppra.
2. Ugnsbaka färdigt på 125°C till 65°C i innetemperatur. Vid servering trancheras bröstet på mitten.
3. Riv svampen i långa strimlor och stek i olja. Salta och peppra.
4.Tärna ner äpplet i små tärningar. Blanda med yoghurt, rivet citronskal, honung, salt och svartpeppar. Serveras som en kall dressing till kycklingen.
5. Skala och hyvla moroten och fänkålen tunt på mandolin eller för hand. Smaksätt med salt, socker, rapsolja och citronjuice. Låt marinera i 20-30 min. Krama ur vätskan från moroten och fänkålen. Skär ner romansalladen.
6. Innan servering ljummas svamp, morot, fänkål och romansallad i en kastrull med dill, smaksätt med salt och svartpeppar. Servera den ljumma salladen i skål eller direkt på tallrik.

GOD SPIS!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0